STEM

Stem op je favoriete product

MAIL

Laat je e-mailadres achter

WIN!

En maak kans op gave prijzen!

Winnaars 2021-2022

Winnaars tweede editie 2021 – 2022

De Gezonde Innovatie Awards kennen twee categorieën: producten en initiatieven (meer dan een product alleen of zelfs een dienst). Dit jaar kwamen er 72 aanmeldingen binnen: 57 producten en 15 initiatieven. Van startende ondernemingen tot aan de grootste retailers van het land. Allemaal bedrijven die zich inzetten voor een gezonder voedselaanbod, gericht op verschillende doelgroepen en thema’s. Een divers aanbod. Dat maakte het voor zowel consumenten als voor de vakjury erg interessant.

Uit de 72 aanmelding koos de vakjury 39 genomineerden: 26 producten en 13 initiatieven. Over deze 39 genomineerden mochten consumenten hun stemmen verdelen. Tienduizend consumenten hebben hun stem uitgebracht. Ook de vakjury bracht haar stem uit. Hieronder vind je de winnaars.

Consumenten kozen de volgende winnaars

Producten

1. TastyBasics | Repen noten en zaden & Muesli Fruit en Veggie
TastyBasics maakt producten met minder suiker, minder koolhydraten en meer onbewerkte grondstoffen: de Repen noten en zaden EN de Muesli Fruit en Veggie van Tasty Basics.

2. Albert Heijn | AH Volkoren bollen
De grootste retailer van ons land, Albert Heijn. Een productlijn met allerlei volkoren varianten van producten die dagelijks worden gegeten.

3. Okae for Kids | Okae Kinderthee
Op nummer drie een product speciaal voor kinderen. Het is een vervanger voor limonade, zowel warm als koud te drinken: Okae kinderthee van Okae for Kids

Initiatieven

1. Albert Heijn | Gezond koken onder de 2 euro per persoon met Prijsfavorieten
Een initiatief dat laat zien dat gezond koken voor mensen met een kleinere beurs ook mogelijk is: Gezond koken onder de €2 per persoon van Albert Heijn.

2. Spurd | Baby Groente Tas
Op nummer 2 een initiatief voor de allerkleinsten in Purmerend en Beemster. Met een tas vol groente begint het leven van baby’s tussen 4 en 6 maanden gezond. Nummer 2 is de Baby Groente Tas van Spurd

3. Actieplan Groenten en Fruit | Geef Kleur Door
Het initiatief Geef Kleur Door laat zien dat groenten en fruit eten lekker en leuk is. Je kent ze wellicht van het bushokje vol groente en fruit of van de actie met de kleurrijke kratjes!

Als jurywinnaars komen uit de bus:

Producten

1. Soilmates | Healthy Oil
De olie bevat gezonde vetten. Het is een bonus dat het gemaakt is van groente-afval. De productverpakking en de branding zien er mooi uit en het heeft een toegevoegde waarde voor in het schap.

2. Bonduelle | Bonduelle Groenten voor Soep
Het is een combi van gemak en gezond. Het bevat een combinatie van verschillende groenten. Je maakt er gemakkelijk en snel een lekkere soep van. Het handigste eraan is dat je het altijd in huis hebt in je diepvries.

3. Susie Icecream | Susie Puur Fruitijs
Het is lekker en romig, zonder dat er room in zit. Wat het extra goed maakt: het bevat afgekeurd fruit en geen extra suikers. Richting zulke producten moeten we gaan als alternatief voor een ijsje of een toetje.

Initiatieven

1. Spurd | Baby Groente Tas
Het bevat alles wat je nodig hebt voor een gezond hapje voor je baby. Je geeft kinderen een gezond begin van hun leven. Hierin neem je de ouders mee. Dit zou landelijk uitgerold moeten worden.

2. Bloeizone Bakkeveen | Bloeizone Bakkeveen
Een initiatief om in een kleine gemeenschap gezamenlijk gezonder te leven. Het is een mooi voorbeeld van hoe je in een kleine gemeenschap samen heel ver kunt komen. Het initiatief richt zich niet alleen op voeding, maar is veel breder, zoals beweging en sociaal.

3. Albert Heijn | Gezond koken onder de 2 euro per persoon met Prijsfavorieten
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Dat laat dit initiatief zien. Het werkt motiverend, juist voor mensen die het financieel minder hebben en van wie uit onderzoek blijkt dat ze ongezonder eten.