STEM

Stem op je favoriete product

MAIL

Laat je e-mailadres achter

WIN!

En maak kans op gave prijzen!

Juryleden

Juryleden

De vakjury bestaat uit een breed samengestelde groep experts uit de praktijk en de wetenschap.

Reinoud Moojen heeft een bachelor en master in Sociale Psychologie. Momenteel is hij PhD-kandidaat aan de Universiteit Utrecht waar hij onderzoek doet naar de inrichting van de voedselomgeving zodat mensen verleid worden om gezonde en duurzame keuzes te maken. Het doel van zijn PhD-project is om te onderzoeken hoe er in tien verschillende wijken in de Regio Foodvalley en de stad Utrecht een gezondere en duurzamere voedselomgeving ontwikkeld kan worden. Moojen gelooft dat je alleen door samen te werken duurzame en effectieve oplossingen kan vinden.

Anouk Dijkgraaf is consultant/projectmanager bij Phaff Export Marketing en heeft een passie voor alles dat met Food & Agri te maken heeft. Bij Phaff Export Marketing draait alles om het faciliteren van connecties binnen de agribusiness en foodsector en het organiseren van de juiste marketingprojecten, om zo exporterende ondernemers te ondersteunen en hun bedrijfsactiviteiten op internationaal niveau te versnellen. Door de internationale activiteiten van Phaff Export Marketing is Anouk goed op de hoogte van wereldwijde innovaties binnen de foodsector en weet ze waar de behoefte van de consument ligt op dit gebied. “Innovaties binnen de foodsector, die aansluiten op de kritische wensen van de consument, worden steeds belangrijker”.

Jenneke Heising is programmadirecteur van opleidingen gericht op Food Technology, Food Safety, Food Quality & Design en Food Science bij Wageningen University. Heising is expert op het gebied van de invloed van productieprocessen en het veranderen van de productsamenstelling op nutriënteninhoud, voedselveiligheid en houdbaarheid. “Het is helemaal niet zo gemakkelijk om een ingrediënt weg te laten. Zo kan het verminderen van suiker of zout problemen geven met de houdbaarheid.” Daarnaast maakt Heising wetenschap toegankelijk voor een breder publiek met bijvoorbeeld deelname aan tv-programma’s en de Kinderboekenweek.

Bas Bobeldijk is al bijna 15 jaar supermarktondernemer. Naast een Jumbo-supermarkt in Nieuwkoop is hij ook eigenaar van een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. Twee compleet verschillende winkels, qua marktgebied, klandizie en assortiment. In beide winkels heeft Bas Bobeldijk veel extern (lokaal) assortiment toegevoegd, om de klant optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast is hij co-founder en co-owner van Flex@ble: het platform om flexibel te werken in de supermarkt. Bas heeft dus veel kennis over ondernemerschap binnen de retailsector.

Janneke Stolker werkt 10 jaar als huisarts. “Naarmate de jaren vorderden, ging het me steeds meer tegenstaan om alleen pillen te geven aan mijn patiënten.” Stolker ging zich – mede dankzij de komst van haar dochters – verdiepen in gezondere voeding. “Het besef nam toe wat leefstijlverandering kan doen voor iemands gezondheid. Ik ben van mening dat wij als huisartsen een grote rol kunnen spelen in die bewustwording bij patiënten.”

Oud-juryleden: Coosje Dijkstra (Vrije Universiteit Amsterdam), Floor Kroese (Universiteit Utrecht), Tijn Leussink (Leussink Retail Groep/Jumbo), Rick Hageman (SPAR), Pieter Kuizenga (Maripaan Groep/Jumbo), Rosanne Phaff (Phaff Export Marketing), Dr. Marleen Gillebaart (Universiteit Utrecht) en Carmen Driessen (Albert Heijn).