STEM

Stem op je favoriete product

MAIL

Laat je e-mailadres achter

WIN!

En maak kans op gave prijzen!

Juryleden

Juryleden

De vakjury bestaat uit een breed samengestelde groep experts uit de praktijk en de wetenschap. Hieronder vind je de vakjury van de vorige editie. Houd de website in de gaten voor de vakjury van dit jaar.

Janneke Stolker werkt 10 jaar als huisarts. “Naarmate de jaren vorderden, ging het me steeds meer tegenstaan om alleen pillen te geven aan mijn patiënten.” Stolker ging zich – mede dankzij de komst van haar dochters – verdiepen in gezondere voeding. “Het besef nam toe wat leefstijlverandering kan doen voor iemands gezondheid. Ik ben van mening dat wij als huisartsen een grote rol kunnen spelen in die bewustwording bij patiënten.”

Jenneke Heising is als wetenschapper, docent en onderzoeker op het gebied van Food Quality and Design verbonden aan Wageningen University & Research (WUR). Heising doet onder meer onderzoek naar de invloed van productieprocessen en het veranderen van de productsamenstelling op nutriënteninhoud, voedselveiligheid en houdbaarheid. “Het is helemaal niet zo gemakkelijk om een ingrediënt weg te laten. Zo kan het verminderen van suiker of zout problemen geven met de houdbaarheid.” Daarnaast maakt Heising wetenschap toegankelijk voor een breder publiek met bijvoorbeeld deelname aan tv-programma’s en de Kinderboekenweek.

Als franchisenemer heeft Carmen Driessen twee winkels onder haar hoede: Albert Heijn Driessen Elst en Arnhem Schuytgraaf. Gezond is een belangrijk thema in haar winkels. “Regelmatig geeft een diëtist op de winkelvloer advies aan klanten. Samen met een vitaliteitscoach uit het dorp organiseren we workshops gericht op gezonder eten. Verschillende sportscholen geven met schapkaartjes hun gezonde favorieten aan.” Met haar winkels wil ze in harmonie zijn met de buurt. “Ik zie de winkel als de nieuwe kerk, waar iedereen ongeacht religie welkom is. Eten verbindt, van jong tot oud.”

Dr. Marleen Gillebaart is universitair docent binnen de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek is gericht op het ontrafelen van het geheim van succesvolle zelfregulatie. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd hoe mensen langetermijndoelen behalen, ondanks de obstakels en verleidingen die ze hierbij op hun pad tegenkomen. Waarom zegt de een, die gezond wil eten, ‘nee’ tegen snoep en de andere ‘ja’? Momenteel begeleidt Marleen een aantal promovendi binnen Regio Deal Foodvalley, een onderzoeks- en impactproject naar een gezondere en duurzamere voedselomgeving.

Rosanne Phaff is managing director bij familiebedrijf Phaff Export Marketing. Opgegroeid in een familie van ondernemers, gecombineerd met een MSc in Marketing Management aan de Nyenrode Business Universiteit, heeft Rosanne haar passie gevonden in het verbinden van marketing met de food- en landbouwsector. “De juiste match stelt exporterende ondernemers in staat hun bedrijf internationaal in een stroomversnelling te brengen.” Rosanne ziet dat steeds meer nieuwe producten zich richten op gemak en gezondheid. “Vooral door Covid zijn consumenten bewuster geworden dat wat ze in hun mond stoppen belangrijk is.”

Oud-juryleden: Coosje Dijkstra (Vrije Universiteit Amsterdam), Floor Kroese (Universiteit Utrecht), Tijn Leussink (Leussink Retail Groep/Jumbo), Rick Hageman (SPAR) en Pieter Kuizenga (Maripaan Groep/Jumbo)