Gezonde Innovatie Awards: wat zijn dat?

Foodlog en FoodPersonality vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit, voor het eerst dit jaar. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon

In tijden van Covid-19 is het belang van individuele gezondheid nog duidelijker geworden. Weerstand verhogen door ‘gezond(er)’ te leven lijkt te helpen om niet, of minder ernstig, ziek te worden. Inmiddels is ook duidelijk dat leefstijlgerelateerde aandoeningen leiden tot meer complicaties bij Covid-19.

Gezond eten en leven is een hele uitdaging, met of zonder pandemie. Je stapt de deur uit en je wordt overspoeld door – vaak ongezonde – eetverleidingen, zeker in de stad. Dat klinkt overdreven, maar uit onderzoek blijkt dat we dagelijks zo’n 200 eetbeslissingen nemen, vaak onbewust. Zeg iedere keer maar ‘nee’ tegen al die verleidingen en gewoontes. Aanpassen is moeilijk. Bovendien bewegen we te weinig.

Mensen eten en leven op een manier die hun lijf op de lange duur niet verdraagt. Dat is niet van de ene op de andere dag te veranderen.

Gelukkig zien Foodlog en FoodPersonality dat er genoeg partijen stappen zetten in de goede richting. Foodlog en FoodPersonality willen met de Gezonde Innovatie Awards deze initiatieven complimenteren en hen aanmoedigen vooral door te gaan. Ook met een boel kleine stappen komen we een heel eind.