De vakjury

Foodlog en FoodPersonality reiken dit jaar voor het eerste de Gezonde Innovatie Awards uit. Consumenten én een vakjury kiezen hun favorieten. De vakjury bestaat uit een breed samengestelde groep experts uit de praktijk en de wetenschap.

Coosje Dijkstra

Coosje Dijkstra werkt als universitair docent bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), afdeling Gezondheidswetenschappen bij de sectie jeugd en leefstijl. Coosje richt zich op het veranderen van de voedingsomgeving. “Als die gezonder is, wordt de gezondere keuze de gemakkelijke keuze.” Coosje houdt van zeilen. “Als het even kan, zit ik op het water.”

Floor Kroese

Floor Kroese Als universitair docent aan het self regulation lab van de Universiteit Utrecht (UU) onderzoekt Floor zelfregulatie. “Mensen hebben doelen, zoals gezonder eten. Die behalen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ik onderzoek hoe dat komt.” Floor vindt het vermakelijk om te bakken. Lachend: “Het is niet gezond, maar wel gezellig.”

Janneke Stolker

Janneke Stolker werkt 10 jaar als huisarts met een focus op leefstijlgeneeskunde. Janneke ging zich – mede dankzij de komst van haar dochters – verdiepen in gezondere voeding. “Het besef nam toe wat leefstijlverandering kan doen voor iemands gezondheid.” Janneke loopt een paar keer per week hard. “Op rustige dagen vind ik koken ontspannend.”

Jenneke Heising

Jenneke Heising “In mijn dagelijks leven werk ik als wetenschapper, docent en onderzoeker op het gebied van Food Quality and Design aan Wageningen University & Research (WUR).” Jenneke doet onderzoek naar de invloed van productieprocessen en het veranderen van productsamenstellingen op nutriënteninhoud, voedselveiligheid en houdbaarheid. Ze houdt van wandelen, hardlopen en gaat regelmatig naar de sportschool.

Pieter Kuizenga

Pieter Kuizenga is commercieel manager bij Maripaan Groep, een franchise-organisatie van 15 Jumbo-supermarkten in het noorden van het land. “Mijn rol is het verhaal vertellen van iedere winkel. Mijn focusgebieden zijn trends, innovaties en duurzaamheid. Pieters werk is zijn passie en hobby. “In mijn vrije tijd kook ik graag voor vrienden en familie.”

Tijn Leusink

Tijn Leussink is directeur-grootaandeelhouder (DGA) bij Leussink Retail Groep. “We hebben 7 supermarkten, 2 drogisterijen, 2 slijterijen en nog wat horeca, allemaal in Twente en de Achterhoek.” Voor de Corona-crisis, bouwden Leussink en zijn collega’s supermarkten op festivals. “Zo’n festival is vergelijkbaar met een dorp van 30.000 inwoners dat uit de grond wordt gestampt.” Zijn werk en hobby zijn vrijwel hetzelfde: “allebei ondernemen”.